Zorg op school

Sabine Juf Sabine, zorgcoördinator tweede en derde graad.
Als zorgcoördinator is het mijn doel om ZORG TE DRAGEN voor eenieder op deze school en door middel van een professionele, constructieve aanpak te helpen een positief zelfbeeld te ontwikkelen, op zoek te gaan naar vaardigheden, een veilige plek te creëren zodat ieder aandacht en ruimte krijgt, wetende dat …
‘Zelfs de langste reis begint met een kleine stap (Feuerstein)’.
Verder wil ik je ook wel verklappen dat ik kan genieten van …
– de rode gloed van de opkomende zon op weg naar school;
– de vrieskou op mijn wangen tijdens een speelplaatstoezicht;
– een deugddoend gesprek na een vermoeiende dag;
– een koele cocktail tijdens een warme zomernacht;
– de intense stilte na een spetterend feest met vrienden;
– een goed boek dat de wereld om me heen doet vergeten;
– een fikse wandeling langs godvergeten stranden;
– rijden over berg en dal in een oude legerjeep.
Zin in een goede babbel of het meer serieuze werk? Kom gerust eens langs!

 

DSC_8772

 Juf Connie, zorgcoördinator en zorgleerkracht kleuter in 2KA + begeleider anderstalingen
Ik ben woonachtig in ‘Ansbeke’ (lees Hansbeke), een deelgemeente van Nevele. Meestal vind je me buiten in de (groenten)tuin of in de stal. Gras afrijden, snoeien, wieden, zaaien en planten, oogsten, tractor rijden, … is me niet te veel. Ook onze schapen, konijnen en andere tweevoeters hebben een deeltje van mijn tijd nodig. Ben ik niet buiten, dan ben ik binnen te vinden in de keuken. Ik probeer graag nieuwe recepten uit.
Op school ben ik vooral bezig met ondersteuning in de kleuterklassen. Zo kom ik in alle klassen om kleuters in kleinere groepen of individueel te begeleiden.  Anderstaligen leer ik de eerste woordjes in het Nederlands.

 

 DSC_8414  Juf An, zorgcoördinator eerste graad en zorgleerkracht in het eerste en tweede leerjaar.

 

 

Wendy Juf Wendy, zorgleerkracht lager